Начало Рали Латвала и Солберг на тестове на чакъл във Франция и Испания

Латвала и Солберг на тестове на чакъл във Франция и Испания

73
0
Яри-Мати Латвала

Яри-Мати Латвала е готов за поредната битка от световния рали шампионат, която ще е в началото на март в Мексико. Победителят от Швеция не се плаши от трудностите по трасето (кръгът е на чакъл), особено след тренировките си преди надпреварата.

Финландецът провежда тестовете заедно със съотборника си във Форд Петер Солберг. Двамата бяха във Фонжонкус в южна Франция. Местността е популярна точно за изпитания – главно за офроуд, тъй като е известна с трудните пътища. Латвала сподели след тренировките, че това са били едни от най-сложните трасето, на които е карал.

Условията бяха наистина много трудни, но пък събрахме определено ценна информация по отношение на областите, върху които трябва да се съсредоточим. Изпробвахме някои развойни части и получихме положителни данни. Като цяло денят бе много полезен във връзка с ралитата на чакъл този сезон – добави Яри-Мати.

Той направи 120 километра, докато Солберг имаше 170. Норвежецът каза, че е научил още много неща за RS WRC, както и че вече разполага с добра база за Мексико.

Колата е фантастична, много съм щастлив – заяви още усмихнатият Солберг.

Екипът прави още една тренировка преди Мексико тази седмица, но вече в южна Испания. Латвала приключи днес бягането си, Солберг ще е зад волана в сряда и четвъртък.