Начало Рали Латвала и Солберг тренират на сняг преди рали Швеция

Латвала и Солберг тренират на сняг преди рали Швеция

26
0
Яри-Мати Латвала

Екипът на Форд тества в Швеция тази седмица преди старта на втория кръг от WRC за 2012 г. Състезанието е от 9 до 12 февруари и отборът ще се бори да продължи серията си от пет поредни победи в него.

Настоящите състезатели на тима Яри-Мати Латвала и Петер Солберг са печелили надпреварата – първият през 2008 г., а вторият – през 2005 г., когато караше Субару Импреса.

Шефът на тима Малкълм Уилсън е убеден в силата на хората си, както и в положителния резултат от ралито. В миналогодишното състезание подиумът бе изцяло от пилоти на Форд – победител стана Мико Хирвонен пред Мадс Остберг и Латвала. Мико вече е в Ситроен, но пък Солберг направи летящ старт в Монте Карло и е готов за нови битки по снежните отсечки.

Разбрах, че колата ни е още по-добра на чакъл и сняг и нямам търпение да я карам на такава повърхност. Финалът в топ 3 на Монте Карло бе перфектен старт на сезона, не можех да искам повече. Сега мога да се концентрирам единствено върху управлението – заяви норвежецът.

Той тренира днес и утре, докато Латвала приключи вчера тестовете. Яри-Мати сподели накратко, че изпитанията са били полезни, макар температурите да са наистина много ниски – около минус 30 градуса.