Начало Рали Латвала: Научих се да оставам спокоен, когато нещо не върви

Латвала: Научих се да оставам спокоен, когато нещо не върви

32
0
Мика Антила,Яри-Мати Латвала

Шести пореден успех постигна Форд в единствената снежна надпревара за сезона в ралитата – тази в Швеция – благодарение на Яри-Мати Латвала. Финландецът отново бе пръв в изключителното състезание, като за него това е втори триумф точно в този кръг след 2008 г.

Преди четири години спечелих първото си рали тук, като освен това бях най-младият пилот с успех в шампионата. Затова настоящата победа е толкова специална за мен. Бях под огромно напрежение да се справя на ниво след отпадането в първия кръг миналия месец. А след удара в камъка и спуканата гума, знаех, че трябва да намеря още малко скорост, за да атакувам в самия край – обясни Латвала. – Все едно камък се свлече от плещите ми. Научих се да оставам спокоен, когато нещо не се случва както трябва и това ми се отплати. Авансът ми бе чудесен, но всичко се промени две отсечки преди финала. Точно тогава запазих хладнокръвие – допълни той.

Петер Солберг имаше огромно желание да зарадва многобройните си фенове, но завъртане в началото на втория ден го прати трети, а спукана гума вчера бе причината да отиде четвърти.

Разочарован съм, но пък съм трети в класирането за шампионата, така че уикендът не беше лош като цяло – сподели норвежецът, който все още изучава Фиеста RS WRC. – Ударих същия камък като Яри-Мати. Просто беше по средата на коловоза и нямаше как да го избегна. Определено съм окуражен от темпото на колата обаче – добави той.