Начало Рали Латвала променя подхода си към рали Италия

Латвала променя подхода си към рали Италия

46
0

Яри-Мати Латвала обяви преди началото на рали Италия този уикенд, че ще промени подхода си към това състезание и няма да рискува толкова още от началото на надпреварата. Той също така ще се опита да пази повече гумите и да се отнася по-внимателно към тях. Това решение е породено от проблемите, които той изпитва в последните ралита в Сардиня, пукайки често гуми, което го лишава от възможността да спечели.

Сега основната цел за предстоящото рали за Яри-Мати е да се класира на подиума. Латвала спечели в Италия през 2009 г. с Форд Фокус RS WRC, но в последните няколко издания нещата не се развиха добре за него, а в същото време неговият съотборник във Фолксваген– Себастиен Ожие успя да спечели три поредни победи.

Миналата година Латвала се бореше за лидерството с Хейдън Падън, но на един шикан удари своя автомобил, като след удара задната му гума излезе от джантата, което сложи край на шансовете му за успех. Той в крайна сметка завърши 6-и, а първи стана Ожие.  

„Рали Италия е просто фантастично. Точно тук празнувах своята първа победа на макадам. Всяка година чакам с нетърпение завръщането ни в Сардиния, въпреки че през последните години нещата не се развиха много приятно за мен. Доста често пукахме гуми, но причината за това може би бе това, че натисках постоянно на лимита. Основната цел за нас ще бъде подиума.”

Друго нещо, което дава надежди на финландския пилот за добро представяне, е добрата му стартова позиция на пътя (6-а), която ще му позволи да се движи по доста по-чиста линия в сравнение с това, което ще трябва да се справят неговите съотборници Ожие и Микелсен, които ще минават първи и втори.