Начало Рали Латвала все още адаптира стила си към Фолксваген Поло R WRC

Латвала все още адаптира стила си към Фолксваген Поло R WRC

22
0
Яри-Мати Латвала

Представянето на Яри-Мати Латвала в рали Швеция остана в сянката на първата победа за екипа на Фолксваген, постигната от Себастиен Ожие още във втория кръг на световния шампионат. След разочарованието от Монте Карло обаче (където катастрофира през последния ден), финландецът стигна финала в следващата надпревара. При това бе само на крачка от подиума.

Пилотът е наясно, че няма толкова време с новото Поло R WRC, колкото съотборника си и затова основната му цел в началото на сезона е да се учи и трупа опит зад волана. За Швеция желанието му бе да се класира в топ 5 и той го постигна. Известно време дори вършеше трети, но отстъпи на Мадс Остберг, след като в определен период от състезанието нямаше достатъчно скорост. Яри-Мати все още по-трудно намира оптимални настройки и изостава от Ожие, но това не го обезкуражава.

Доволен съм за целия тим на Фолксваген. Да спечелим рали толкова рано през дебютния ни сезон е нещо наистина специално. Щеше ми се и аз самият да съм на подиума. Това определено бе възможно, но все още не съм адаптирал съвсем стила си. Огромни поздравления за съотборника ми, който показа какво можем. Той бе много впечатляващ през целия уикенд. Ще сторя всичко по силите си, за да се изравня с него в идващите състезания – коментира Латвала.