Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лауда: Браун е бил разочарован от Бътън

Лауда: Браун е бил разочарован от Бътън

38
0

Ники Лауда смята, че Рос Браун, настоящ шеф на Мерцедес GP, е бил разочарован от някои от резултатите на Дженсън Бътън през втората половина на похода му към титлата с Браун GP.

Австриецът, който е спечелил две титли с Ферари, оттеглил се е, а после се е върнал и печели още една с Макларън, не е изненадан, че настоящият световен шампион се е насочил към Уокинг.

Това си бе ход изцяло в стила на Рон Денис – да имаш отбор с двама британски световни шампиони“ – каза Лауда пред официалния сайт на Формула 1. „От друга страна, аз съм сигурен, че Рос не е бил напълно доволен от представянето на Дженсън през втората половина на сезона. При всички положения обаче, ако Мерцедес накрая останат с някой, който не е толкова добър като Дженсън, то те явно ще са изтеглили късата сламка.

Нико Розберг вече със сигурност ще кара за Мерцедес GP през 2010 година, а с мястото до него са свързвани Ник Хайдфелд, Кими Райконен и Михаел Шумахер. Лауда е сигурен, че слуховете за Шуми не са нищо повече от това.

Не вярвам да има и зрънце истина в това, поне от това, което чувам аз“ – казва австриецът. „Имаше една възможност след инцидента на Фелипе Маса, но не мисля, че той би се хванал с цял сезон. Иначе защо щеше да спира да кара изобщо? Поне това е моето мнение.