Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лауда: Хамилтън иска да подпише нов договор с Мерцедес

Лауда: Хамилтън иска да подпише нов договор с Мерцедес

32
0
Хамилтън

Шефът на борда на директорите на Мерцедес в F1 Ники Лауда заяви, че пилотът на тима Люис Хамилтън иска да подпише нов договор с тима и няма намерение да напуска спорта. Британецът спечели 2 световни титли със Сребърните стрели през 2014 и 2015 г., като тази година също е сериозен претендент за короната.

Наскоро британецът заяви, че не е изключено след края на сезона той да се оттегли от Гран при, както направи Нико Розберг след спечелването на титлата в края на миналата година. Самият Лауда смята, че това няма да се случи, като разкри, че Люис е показал активност в желанието си контрактът му да бъде удължен, като сегашният е до края на 2018 г.

„Разбира се, че Хамилтън остава в тима, коментира австриецът, който се слави с това, че казва директно какво мисли. – Той има договор и за следващия сезон. Люис вече дискутира продължаване на споразумението си с нас. Той сам искаше това.

Силно мотивиран е, каквито сме и ние, макар че преговорите реално още не са започнали. Изпитвам огромно уважение към него. От началото на сезона той показва боен дух, намира се в отлично физическо състояние, а резултатите му стават все по-добри с всяко изминало състезание.”