Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лауда критикува Хамилтън заради действията му в Германия

Лауда критикува Хамилтън заради действията му в Германия

46
0

Ники Лауда подложи на сериозни критики настоящия световен шампион – Люис Хамилтън за това, че е искал да се откаже от състезанието в Германия.

След силен уикенд с чувствително подобрена кола на Нюрбургринг, пилотът се опита да излезе начело на старта, но спука гума след контакт с колата на Марк Уебър.

Впоследствие той се срина до последната позиция в състезанието и докато се движеше в края на колоната попита тима си по радиото дали не е по-добре да се откаже доброволно, за да „съхрани двигателя и скоростите“. От питуола обаче му отговориха да „се концентрира върху карането и да остави стратегията на отбора“.

Попитан от вестник „Bild“ относно тази молба на Хамилтън, трикратният световен шампион Ники Лауда заяви:

„Аз не бих посмял да направя това. Един пилот трябва да кара, защото за това му се плаща. Всичко останало се решава от шефовете.“

Според него желанието на Хамилтън определено не е оставило добро впечатление у феновете.

Един от шефовете на британеца – Норберт Хауг, обаче смята, че това не е така и че молбата по радиото е била „в реда на нещата“.

Хамилтън финишира 18-ти в Германия, след като карането със спукана гума разруши и пода на колата, правейки прогреса в състезанието почти невъзможен.