Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лауда не е притеснен от възможно влошаване на отношенията между Хамилтън и...

Лауда не е притеснен от възможно влошаване на отношенията между Хамилтън и Ботас

26
0

Шефът на борда на директорите на Мерцедес в F1 Ники Лауда заяви, че не е притеснен от възможно влошаване на отношенията между Валтери Ботас и Люис Хамилтън.

В миналия кръг в Сочи финландецът спечели първата си победа в кариерата и изглежда, че и той ще се бори за титлата заедно със съотборника си и Себастиан Фетел. Тримата са събрани в 23 точки след 4 кръга. Според Лауда обаче битката между пилотите на Мерцедес няма да предизвика конфликт между тях.

„Отношенията между тях не са били разгорещени, каза Лауда. – Те са чудесни, защото финландецът не говори много. Няма допълнително влошаване, както беше през миналата година.

Люис е професионалист и другият пилот също. Затова не виждам проблем от това, че Валтери спечели състезанието. Те (Ботас и Хамилтън) се уважават един друг и това е най-важното нещо.“

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф очаква битката между пилотите в тима да бъде оспорвана, но също е на мнение, че ситуацията в отбора е много различна спрямо последните години, когато съотборник на Хамилтън бе Розберг.

„Люис имаше наистина лош уикенд и ние трябва просто да оправим проблемите във взаимодействието между колата, пилота и гумите, каза Волф. – Няма проблеми във взаимоотношенията между двамата пилоти. Люис бе един от първите, които поздравиха Валтери за първата му победа.

И мисля, че това показва респекта, който двамата имат един към друг. Иначе и двамата са яростни конкуренти на пистата. Те искат да печелят състезания и да се борят за титлата. Но не мисля, че това ще се отрази на техните отношения, както стана миналата година с Нико и Люис.“