Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лауда: Не опитахме да привлечем Фетел в Мерцедес, тъй като е с...

Лауда: Не опитахме да привлечем Фетел в Мерцедес, тъй като е с дългосрочен договор

31
0
Ники Лауда, Себастиан Фетел
Ники Лауда и Себастиан Фетел; снимка: Мирко Щанге

Себастиан Фетел е с дългосрочен договор с Ред Бул и затова Мерцедес не са опитвали дори да водят разговори с трикратния световен шампион, заяви председателят на борда на екипа от Бракли Ники Лауда.

Австриецът, който също три пъти е печелил короната в Гран при, разкри, че знае точната дължина на контракта на немския пилот.

Знам за колко време е договорът на Себастиан с Ред Бул и е за дълъг период. Поради тази причина не опитахме да го привлечем в Мерцедес – заяви Лауда пред италианска телевизия.

Преди броени дни собственикът на Ред Бул Дитрих Матешиц сподели пред италианския вестник Гадзета дело Спорт, че Фетел ще остане в едноименния тим до края на 2014 г.

Почти всеки сезон от няколко години насам от време на време се появяват слухове относно бъдещето на Фетел. Най-често приказките го пращат във Ферари, откъдето непрекъснато отричат дори, че са правили опити да го привличат. За последно президентът на Скудерията Лука ди Монтедземоло заяви, че няма как Себастиен да е в един екип с Фернандо Алонсо.