Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лауда: Очаквам BMW по-силни догодина

Лауда: Очаквам BMW по-силни догодина

26
0

Бившият световен шампион Ники Лауда не вижда причина защо BMW Заубер да не станат по-силни през 2009 година – въпреки разочароващото им представяне през втората половина на изминалия сезон.

BMW Заубер бяха сериозна заплаха за Ферари и Макларън в началото на 2008 година, като дори в един момент поведоха в класирането при конструкторите. Въпреки това после постепенно изостанаха от темпото на своите конкуренти.

Според Лауда обаче няма повод за притеснение и смята, че BMW отново ще бъдат конкурент на първите два тима.

“BMW Заубер имаха много силен пакет в няколко състезание и успяваха да превръщат скоростта и надеждността на колата в резултати на пистата” – каза Лауда за официалния сайт на Формула 1.

„Но същевременно можехте да видите, че липсваха резултати на писти, на които колата не подхождаше. Като цяло обаче може да се забележи, че те се развиват правилно и вероятно могат да са толкова, ако не и по-силни през следващия сезон.”

„Не мисля, че са имали някакви проблеми около внезапния успех, тъй като екипът е съставен от много опитни хора, които лесно би трябвало да се справят с успехите.”

Според австриеца отборът, който ще бъде поставен под най-голямо напрежение догодина, ще бъде този на Уилямс, тъй като реално представянето им бе разочароващо въпреки двата подиума.