Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лауда обвинява големите егота за споровете

Лауда обвинява големите егота за споровете

40
0

Ники Лауда разкритикува политическата криза във Формула 1, подчертавайки, че тя представлява лична битка между егоцентрични мениджъри.

Трикратният световен шампион се опасява, че вече почти никой не се е съсредоточил върху ставащото в самия спорт, тъй като всички са фокусирани върху отношенията между отборите и ФИА.

„Големият абсурд е, че всички са съгласни по принцип за намаляването на разходите“ – каза Лауда. Всъщност позицията на Бърни Еклестън е доста сходна, като той каза, че очаква тази седмица да има „повече преговори“ и „по-малко прогрес“.

„С всички тези срещи изглежда, че трябваше да си купя дял в компания за минерална вода“ – каза с ирония 78-годишният британец, намеквайки за многото срещи на ФОТА.

Лауда обаче е на мнение, че пълната трагедия е в това, че и двете страни искат да си изиграят всички карти бляскаво пред медиите: „Всички се притесняват да не бъдат унизени и затова всичко може да се провали. Това би била най-голямата шега.“

Лауда е най-изненадан от Ферари, за които е печелил две от трите си световни титли. Италианският екип изглежда да играе водеща роля в удара срещу Макс Мозли и метода му на ръководене.

„Те са единственият отбор с договор с ФИА до 2012 година, а през последните години са получавали по 100 милиона евро повече от всички“ – казва австриецът. Той е на мнение, че заплахите за алтернативен шампионат са „смешни“ и „тотално нереалистични“.

„Чудо е, че някой все още гледа: тези кавги не интересуват никого“ – завършва Лауда.