Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лауда: Почти сме подписали нов 2-годишен договор с Розберг

Лауда: Почти сме подписали нов 2-годишен договор с Розберг

55
0

Нико Розберг почти сигурно ще остане в Мерцедес, тъй като е на прага на подписването на нов договор с екипа. Това обяви шефът на борда на директорите на Мерцедес във Ф1 Ники Лауда.

Германецът от няколко месеца води преговори с екипа от Бракли за удължаване на контракта си, като сегашният му изтича след края на този сезон. В преговорите за нов договор с включи и бившия пилот от Гран при Герхард Бергер, който бе нает от Нико да води преговорите и да защитава интересите на Розберг. Целта е и по този начин Нико да не се разсейва в битката си за световната титла с Люис Хамилтън.

Смята се, че остава да се доуточнят някои подробности около новото споразумение и да бъдат изчистени някои дребни разминавания. Миналия уикенд Лауда е имал среща с Розберг и според австриеца е ясно, че Мерцедес ще запази пилотската си двойка Хамилтън/Розберг и през следващата година.

„Почти сме постигнали съгласие за нов 2-годишен договор, но трябва още да поработим по детайлите, заяви 3-кратният шампион пред Билд. – Нико работи здраво, за да си го заслужи.”