Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лауда: Половината пилоти в решетката се предлагат на Мерцедес

Лауда: Половината пилоти в решетката се предлагат на Мерцедес

30
0

Председателят на борда на директорите на Мерцедес за F1 Ники Лауда обяви, че половината от пилотите в решетката тази година са се предложили на екипа сред като стана ясно, че Нико Розберг прекратява кариерата си. Германецът съобщи решението си вчера, като се оказа, че шефовете на тима не знаят за него и сега трябва да спешност да търсят негов заместник.

А пилотите, които са на разположение и нямат договори за 2017 г. са доста малко. Въпреки това явно и тези с контракти са изявили желание да преминат в екипа от Бракли, който доминира в спорта в последните 3 години.

„Разбрах само няколко часа преди публичното съобщаване на новината, заяви Лауда пред Gazzetta dello Sport. – Казани ни я по телефона. Не го очаквах. Първоначално не повярвах. Попитах го дали това е шега. Но той каза, че е напълно вярно.

Никой в Мерцедес не можеше да си представи, че постигнатото в спорта дотук му е било достатъчно. Когато аз спечелих първата си титла, веднага започнах да мисля за това как да взема втора. Случаят при Нико не е такъв.“

Лауда също така каза, че фактът, че повечето от топпилотите има договор с други отбори, прави възможността да заместят Розберг особено трудна. А наемането на млад пилот е риск. Вариант за такъв е Паскал Верлайн, който е протеже на Мерцедес и няма подписан договор за следващия сезон.