Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лауда приветства феърплея на Ред Бул

Лауда приветства феърплея на Ред Бул

31
0
Ред Бул,Себастиан Фетел

Ники Лауда, известен с хапливия си език и редовно изразяване на противоречиви позиции, поздрави Ред Бул за честната игра до последния старт от сезон 2010 г.

– Диди (Дитрих Матешиц – б.р.) заяви, че нещата ще се случат като в Олимпийските игри, но Формула 1 не е Олимпиада. Невероятно е как отборът му в крайна сметка спечели по възможно най-коректния начин. Лично за мен това е уникално събитие в 60-годишната история на спорта. Ако имаше само още двама-трима политици, които да действат като господин Матешиц, щяхме да сме в по-добра среда – заяви трикратният световен шампион.

Още преди надпреварата в Бразилия Ники бе на мнение, че Ред Бул трябва да подкрепят Марк Уебър и че Себастиан Фетел няма шанс за титлата. След победите на германеца в последните два старта обаче мнението на австриеца явно е претърпяло сериозна промяна.

И макар всичко вече да е история, а отношенията между пилотите да се подобриха значително след финала, то изказване на доктор Хелмут Марко – дясната ръка на Матешиц и консултант в тима на Ред Бул – демонстрира явни предпочитания към германеца. Сънародникът на Лауда заяви, че ако отборът бе заложил на единия си състезател, то:

– В Абу Даби само един [от нашите] щеше да има шанс вместо и двамата… И вероятно щеше да е грешният пилот.