Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лауда: Шансът Рос Браун да остане в Мерцедес е 50 на 50

Лауда: Шансът Рос Браун да остане в Мерцедес е 50 на 50

55
0
Рос Браун
снимка: Мерцедес

Възможността шефът на Мерцедес Рос Браун да остане в отбора през следващата година е 50 на 50 според председателя на борда на Мерцедес F1 Ники Лауда.

От месеци се носят слухове за напускането на Браун от Мерцедес, засилили се след привличането на Пади Лоу в отбора, а самият Браун обясни, че постепенно ще предава отговорностите си на Лоу. По време на уикенда за Гран при на Италия се говореше, че той ще застане начело на тима на Уилямс, след като спортният директор на Мерцедес Тото Волф продаде акциите си на англичанина на символична цена. В Корея пък се появиха слухове, че Браун ще отиде в Макларън, които от 2015 г. ще използват двигатели Хонда.

Имахме малки проблеми в екипа в миналото, но сега всичко е решено. Между него (Рос Браун, б.а.) и Пади (Лоу) всичко е наред. Той е номер 1. Опитах се да го убедя да остане. Искам да остане. Ще говорим отново в края на сезона. Всичко зависи от него. Бих казал, че вероятността да остане е 50 на 50 – коментира Лауда, цитиран от британския вестник Мирър.

По време на уикенда за състезанието в Япония Браун обясни, че е необходимо ясно да се определи кой е начело в Мерцедес и че самият той има нужда от мотивация, за да продължава да върши работата си, добавяйки че не е задължително да се оттегли от Формула 1, ако не е шеф в тима от Бракли.