Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лауда залага на Фетел за титлата срещу Алонсо

Лауда залага на Фетел за титлата срещу Алонсо

38
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел (Ред Бул) е фаворит за спечелването на световната титла във Формула 1 за 2012 г. въпреки грешката в квалификацията в Абу Даби и загубата на 3 точки спрямо Фернандо Алонсо (Ферари), твърди Ники Лауда. Трикратният шампион не промени мнението си въпреки случилото се в последния кръг от първенството, когато германецът потегли от питлейна, но в крайна сметка се качи на подиума.

Нищо не се е променило. Вярвам, че Ред Бул ще се поучат от грешките си и всичко ще е перфектно за последните две надпревари. От там нататък всичко ще зависи от Фетел, а той има и най-бързата кола – категоричен е Лауда.

Разликата между Себастиан и Алонсо е 10 точки при оставащи две състезания от шампионата. Ферари заявиха, че ще вложат максимум усилия, за да подобрят поведението на F2012 за стартовете в САЩ и Бразилия.

Алонсо може да продължи да се бори както досега. За това му и плащат. Той върши всичко правилно, но не е достатъчно, защото Ферари не са в състояния да се състезават с Ред Бул – смята австриецът.

Според него Фетел едва ли ще успее да спечели титлата следващия уикенд в Тексас при завръщането на Формула 1 в Съединените щати и така първенството ще има суперфинал в Бразилия.