Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лоран Мекис ще бъде спортен директор във Ферари

Лоран Мекис ще бъде спортен директор във Ферари

69
0
Лоран Мекис

Лоран Мекис ще бъде спортен директор на Ферари, обяви босът на тима Маурицио Аривабене. Французинът бе привлечен в тима през месец май, а този уикенд в Абу Даби се появи за първи път.

От октомври 2014 г. до началото на този сезон той изпълняваше ролята на директор по сигурността на ФИА и заместник-състезателен директор на федерацията.

Трябваше да минат 6 месеца преди Мекис да може да започне работа в Скудерията, като първоначално бе обявено, че той ще заеме техническа позиция в тима и ще отговаря преди техническия директор Матиа Биното. Сега стана ясно, че той ще бъде спортен директор.

От 2016 г. насам тази роля изпълняваше самият Аривабене, като последният същински спортен директор на тима бе Масимо Ривола допреди 2 години. „Лоран ни пасва перфектно и има качествата, които ние изискваме за позицията спортен директор, каза Аривабене. – Затова той ще поеме тази роля следващата година.“

Маурицио заяви още, че не грешките са причината за загубата на титлите от страна на Ферари този сезон: „Не е коректно да кажем, че причината са грешките. Започнахме сезона в много добра форма, но от Монца колата ни не беше на нужното ниво. Ние губим заедно като отбор и печелим заедно.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter