Начало MotoGP News LCR Хонда потвърди идването на Зарко

LCR Хонда потвърди идването на Зарко

198
0
Йохан Зарко
Йохан Зарко, снимка Ред Бул Контент Пуул

LCR Хонда потвърди идването на Зарко. Френският състезател се присъединява към екипа на Лучо Чекинело от началото на 2024 г. Така той отваря нова глава в кариерата си и приключва тригодишния си престой в Прамак Дукати.

Зарко е един от най-опитните пилоти в MotoGP. Французинът се присъединява към премиерния клас през 2017 г. Преди това той спечели две поредни световни титли в средната категория Moto2.

Понастоящем Зарко е част от отбора на Прамак Дукати. Преди това той е карал за Tech3 Ямаха, КТМ, LCR Хонда и Авинтия Дукати. Зарко има 19 подиума в MotoGP, но продължава да търси първата си победа в най-високото ниво на световния шампионат по мотоциклетизъм на ФИМ

Още в началото на месеца се появи информация, че Зарко ще заеме мястото на Алекс Ринс в LCR Хонда. Испанецът реши да продължи кариерата си в Ямаха, където заменя Франко Морбидели.

Миналия уикенд Зарко обяви, че напуска екипа на Прамак Дукати след прекарани три сезона. 33-годишният състезател също така потвърди присъединяването съм към LCR Хонда.

„Въпреки добрите резултати в продължение на три години с отбора на Прамак, беше трудно да подпиша нов договор с тях.  Има много конкурентни пилоти на Дукати и много млади момчета. Затова изглежда, че беше трудно дали ще остана там, без значение дали е с Прамак или някой друг отбор, който използва техни мотори“, каза Зарко в края на миналата седмица.

„Офертата и дискусията с Хонда и Чекинело бяха доста интересни. Имам възможност да работя по проект в продължение на две години, въпреки възрастта ми. Хубаво е да отвориш нова глава като спортист и да направиш най-доброто, на което си способен. Познавам добре себе си, когато съм на мотора и мога да дам добра информация“, продължи Зарко.  „Израснах много от 2019 г. насам, когато имах труден период с КТМ. Но Хонда е друга история. Дори и да се борят сега и да нямат печеливш мотор в момента, те все още са Хонда и имат силата да се върнат, ако намерят правилния път за развитие. Затова бъда много горд, ако мога да участвам в това. Също така ще се радвам, ако имам принос за бъдещите успехи на марката“, добави Йохан Зарко.

Предполага се, че договорът на Зарко с LCR Хонда е за две плюс една години. Така той ще остане в MotoGP поне до края на сезон 2025

„Много сме развълнувани да приветстваме Йохан в екипа. Вече са налице всички необходими подробности и подписи в договора“, заяви Лучо Чекинело.

„Това е завръщане в отбора, след като прекарахме известно време заедно през 2019 г. Още тогава вече видяхме неговия потенциал и работна етика. Все още има много състезания и работа за вършене през този сезон, но очакваме с нетърпение началото на този нов проект през 2024-та“, добави шефът на LCR Хонда.