Начало MotoGP News LCR Хонда представи моторите на Маркес и Накагами

LCR Хонда представи моторите на Маркес и Накагами

314
0
Алекс Маркес
Алекс Маркес, снимка LCR Хонда

Отборът на LCR Хонда представи моторите на Алекс Маркес и Такааки Накагами. Испанецът започва третия си сезон в клас MotoGP и втори с екипа на Лучо Чекинело.

По-малкият брат Маркес дебютира през 2020 с екипа на Репсол Хонда. След това той бе преместен в сателитния екип за сметка на Пол Еспаргаро. 25-годишният испанец изкара трудна първа година с екипа на LCR Хонда. В крайна сметка той завърши на 16-та позиция във финалното подреждане.

Най-доброто му класиране бе 4-то място от Гран при на Алгарве, където водеше битка за подиума с Джак Милър. Гаражът на Алекс Маркес продължава да бъде с разцветка на основния му спонсор Castrol.

Тимът на LCR дебютира в кралския клас през 2006 г. Първият им пилот бе Кейси Стоунър. Австралиецът донесе първи подиум за отбора в състезанието на Истанбул парк.

До момента базираният в Монако екип се радва на три успеха в MotoGP, дело на Кал Кръчлоу. През 2016 той триумфира в Чехия и Австралия, а през 2018 спечели в Аржентина. Така британецът е най-успешният пилот на LCR Хонда.

Mалко по-късно бе представен и вторият мотор на LCR Хонда. Той е каран от Такааки Накагами и е различна разцветка поради основният спонсор на японеца- Idemitsu. 

Това ще бъде пети пореден сезон за Накагами в кралския клас. Миналата година той завърши на 15-та позиция, като изпревари съотборника си Алекс Маркес. Японецът започна много добре сезон 2021 и бе много близо до това да запише първия си подиум на Херес. В крайна сметка той остана на четвърта позиция.

Най-добрите постижения за 30-годишният състезател са победа и второ място в 8-те часа на Сузука през 2010 и 2018. Основата му цел през новия сезон е качване на почетната стълбичка и редовно завършване в топ 10.

Такааки Накагами
Такааки Накагами, снимка LCR Хонда