Начало MotoGP News LCR Хонда представи моторите си за 2024 г.

LCR Хонда представи моторите си за 2024 г.

98
0
Йохан Зарко, LCR Хонда
Йохан Зарко, снимка LCR

LCR Хонда представи моторите си за 2024 г. Тази година отборът разчита на двама опитни пилоти в лицето на Йохан Зарко и Такааки Накагами.

Подобно на преходни години, LCR Хонда отново не представи моторите си по едно и също време. Първо бе показана машината на Зарко, спонсорирана от Кастрол. Малко след това бе видян и мотоциклетът на Накагами. Японецът отново е подкрепян от петролната компания Idemitsu

По-рано LCR Хонда показа първия от двата си мотоциклета. Той носи познатите цветове на Кастрол- зелено, бяло и червено. Същевременно Зарко се появи за първи път с официалния екип на тима.

Вторият мотоциклет беше разкрит по-късно следобед в онлайн презентация. В него преобладаваха белия, червения и черния цвят, както и логото на Idemitsu.

И двете разцветки на LCR Хонда са леко променени в сравнение с предишните години. Машината на Зарко изглежда наистина уникално заради бяло-зелената окраска.

Зарко отваря нова глава в кариерата си. Французинът напусна Прамак Дукати в края на миналата година и се присъедини към LCR Хонда. Това е втори престой за Зарко в тима на Лучо Чекинело. Преди това той записа три участия за LCR в края на сезон 2019.

В края на миналия сезон Зарко записа първата си победа в MotoGP по време на Гран при на Австралия. Това даде известна доза увереност за опитния французин. Сега той трябва да се адаптира към един много по-труден за управление мотоциклет. Въпреки това той е развълнуван отново да носи цветовете на LCR Хонда.

„Хонда направи много промени през зимата. Самият аз аз съм готов да се насладя на този сезон“, сподели Зарко. „Искам да имам шанса да се боря за подиума с новия мотор [2024]. Чувствам  че това е възможно. Също така се надявам Хонда да влезе в челната десетка в световния шампионат“, добави французинът.

Съотборник на Зарко е Такааки Накагами. Японецът започва седмата си кампания в MotoGP с LCR Хонда. Накагами бе единственият пилот на Хонда, който участва във всички стартове от миналия сезон. Тази година той се надява да направи крачка напред и редовно да се бори за места в топ 10.

„Много съм развълнуван да започна поредния сезон с Idemitsu и LCR“, каза Накагами. „Това е моят седми сезон. Имам много опит с мотора на Хонда и LCR. Познаваме се добре. Силната ми страна е, че мога да помогна на HRC в развитието, като усетя и обясня разликите в мотоциклета.“