Начало MotoGP News LCR Хонда представи разцветките на моторите си в клас MotoGP

LCR Хонда представи разцветките на моторите си в клас MotoGP

274
0
LCR Хонда 2023
снимка, LCR Хонда

LCR Хонда представи разцветките на моторите си в клас MotoGP. Това се случи по време на две отделни презентации, които се излъчиха на живо в сайта на MotoGP и профилите на екипа в социалните мрежи. Тази година отборът на Лучо Чекинело отново ще разполага с два мотора Хонда RC213V, които ще бъдат карани от Алекс Ринс и Такааки Накагами.

LCR Хонда направи промяна в пилотския си състав за сезон 2023 в MotoGP. Отборът на Лучо Чекинело се раздели с Алекс Маркес и привлече Алекс Ринс. Петкратният победител в кралския клас започва шестата си кампания в MotoGP и първа с мотор на Хонда. Испанецът караше за Сузуки откакто се присъедини към най-високото ниво на световния шампионат по мотоциклетизъм на ФИМ. В крайна обаче Ринс бе принуден да си търси късмета другаде след оттеглянето на марката от Хамамацу в края на 2022 г.

Ринс се изправя пред огромно предизвикателство. 27-годишният състезател за първи път ще кара мотор на Хонда. Машината RC213V е коренно различна от тази, с която бе свикнал той през последните години. Ринс вече изпробва мотора на LCR Хонда в тестовете в Малайзия и не бе чак толкова недоволен от поведението и скоростта на RC213V.

„Това ще бъде седмият ми сезон като пилот от MotoGP. Въпреки този факт научавам все по-нови неща след всяка изминала година. През тези години разбрах как да работя под напрежение, как да бъда спокоен при водене на битка и при голяма скорост на пистата. През последните години направих голяма крачка в манталитета си. Това ми помогна да бъда спокоен и да се справям с различни ситуации. Сега ще започна 2023 г. готов за работа и зареден с решителност. Няма да спирам да работя върху мотора на Хонда. Според мен, той има голям потенциал, който тепърва ще бъде разкрит“, сподели Ринс.

Алекс Ринс, LCR Хонда
Алекс Ринс, снимка LCR Хонда

От другата страна на гаража на LCR Хонда отново ще бъде Такааки Накагами. Японецът ще стартира шестата си кампания в клас MotoGP заедно с тима на Лучо Чекинело. Подобно на предишни години, Накагами отново ще бъде спонсориран от японската петролна компания Idemitsu.

Сезон 2023 ще бъде изключително важен за Накагами. 31-годишният състезател ще се бори да запази мястото си както в LCR Хонда, така и на стартовата решетка в MotoGP.

„Целта ми за 2023 г. е да бъда конкурентен. Сега имаме различен формат за уикенда, имаме спринтови състезания. Знам, че бъде много трудно натоварено. Ние сме готови да бъдем конкурентоспособни и да се борим. Надявам да успеем да съберем всичко и да направим успешен сезон. Също така се надяваме да имаме страхотни, страхотни състезания в бъдеще“, заяви Накагами.

Такааки Накагами
Такааки Накагами, снимка LCR Хонда