Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер нападна Магнусен: Той е глупав и винаги ще бъде такъв

Льоклер нападна Магнусен: Той е глупав и винаги ще бъде такъв

45
0

Шарл Льоклер бе изключително недоволен от поведението на Кевин Магнусен по време на състезанието в Япония. Пилотът на Заубер го атакува в битка за позиция на старт-финалната права в 4-ата обиколка.

Датчанинът при защитата си отиде рязко вдясно, което доведе до удар между двамата. В резултат пилотът на Хаас спука гума, а Шарл получи повреди по колата. В крайна сметка и двамата отпаднаха.

„Магнусен е и винаги ще бъде глупав. Това е факт и е разочароващо, каза Льоклер. – За мен ситуацията бе подобна на тази между Кими и Макс пред 1-2 години на Спа, където Верстапен направи движение настрани в последния момент.

Всички се съгласиха, че това е било опасно. Затова подобни маневри вече не са позволени. Странно, но днес такава бе приета и аз трябва да получа отговор какво мога да правя с колата на пистата и какво не.“

Самият Магнусен отказа да приеме да има вина за случилото се. „Такива неща се случват понякога. Изпреварих Шарл от външната страна на завоя 130R и на последния шикан той остана близо до мен и използва въздушната ми струя на старт-финалната права, каза Кевин.

– Отидох вдясно, а то ме последва, след което сви наляво и удари задната ми лява гума, което доведе до спукването й. Тя се разпадна, което доведе до поражения по пода, спирачните дискове, задното крило и трябваше да спра.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter