Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер няма да кара за Хаас в тренировките в Абу Даби

Льоклер няма да кара за Хаас в тренировките в Абу Даби

49
0

Шарл Льоклер обяви, че няма да кара за екипа на Хаас в първата свободна тренировка за Гран при на Абу Даби. По план той трябваше да седне в кокпита вместо титуляра Естебан Гутиерес, който от следващия сезон няма да е част от американския тим.

Причината за решението на французина е битката му за титлата във Формула 3. Там той води в шампионата с аванс от 29 точки пред Александър Албън преди финалните 2 състезания също в Абу Даби, в които могат да се спечелят максимум 48 т.

Досега Шарл взе участие в първите тренировки във Великобритания, Унгария, Германия и Бразилия. Той най-вероятно ще остане изпитател и догодина в екипа на Хаас, където титуляри ще са Кевин Магнусен и Ромен Грожан.

„Това е много трудно решение за вземане, но не бих желал да карам в Абу Даби в първата тренировка за Хаас заради програмата (квалификацията в GP3 започва само 40 мин след края на първата сесия във F1), обясни Льоклер.

– Искам 100% да съм фокусиран към титлата ми в GP3. Участие в първата тренировка би означавало да премина от F1 директно на квалификация в GP3.“