Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер ще напусне Заубер, отива в Хаас

Льоклер ще напусне Заубер, отива в Хаас

78
0
Заубер,Маркус Ериксон,Шарл Льоклер

Шарл Льоклер ще напусне екипа на Заубер и ще премине в Хаас от следващия сезон. Това твърди италианския Sky Sports, позовавайки се на свои източници. Според информацията роденият в Монако пилот ще замени неубедителния Ромен Грожан.

В Заубер ще го замести тестпилотът Антонио Джовинаци, а мястото си в екипа от Хинвил ще запази другият сегашен титуляр Маркус Ериксон. Първоначално се смяташе, че Льоклер ще замести Райконен във Ферари. Но изглежда Кими ще остане в Скудерията, като подпише нов 2-годишен договор.

Очаква се последното да бъде обявено в близките дни по време на уикенда за Гран при на Италия. Тогава на състезание ще присъстват за първи път новият президент на Ферари Джон Елкан и изпълнителният директор Луис Камилери.

Шефът на Заубер Фредерик Васьор пък заяви, че Щофел Вандоорн не е сред кандидатите за място в тима през 2019 г., каквито спекулации имаше. Според французина в екипа не бързат да оформят пилотската си двойка за следващия сезон.

Смята се, че крайният срок за обявяването на пилотския състав е 15 октомври. Вандоорн не се представя убедително този сезон в Макларън и може да остане без място в F1 за 2019 г. Кандидати за кокпита му са Естебан Окон, Ландо Норис и Серхио Перес.