Начало Други Лефтеров със 7-о и 25-о място на Ред Бул Ринг

Лефтеров със 7-о и 25-о място на Ред Бул Ринг

88
0
Лефтеров

Павел Лефтеров завърши на 7-о и 25-о място в двете състезания на пистата Ред Бул Ринг в Австрия, където се проведе 3-ия кръг от европейските серии GT4. Тази година Лефтеров се състезава с Porsche Cayman GT4 MR в германския отбор RN VISION STS и дели седалка с германеца Джон-Луис Джаспър в класа на професионалистите (PRO).

В първото състезание Лефтеров стартира от 12-а позиция, като в хода на надпреварата стигна до 5-а, а бе на 6-а когато предаде колата на своя съотборник Джаспър. Той кара силно и прогресира, но в последната обиколка загуби 3 места и така екипажът завърши на 7-а позиция в общото подреждане и 5-и в своя клас.

Във второто състезание Джаспър стартира от 20-о място и се изкачи до 11-о, но след грешка на 3-ия завой остана на 19-о до смяната на пилотите. Непредвидено забавяне в бокса струваше на екипа още няколко позиции. При поемането на управлението Лефтеров излезе пред по-бърза кола на Мазерати, с която води оспорвана битка няколко обиколки.

Последва обаче инцидент с КТМ, в резултат на който се получи повреда в окачването. Това отне на Лефтеров възможността да продължи борбата за по-добри позиции. Екипът завърши 25-и в общото класиране.