Начало Любопитно LEGO Group и PEUGEOT Sport създадоха прецизна версия в мащаб 1:10 на...

LEGO Group и PEUGEOT Sport създадоха прецизна версия в мащаб 1:10 на хиперавтомобилa 9X8

121
0
LEGO® Technic™ PEUGEOT 9X8 24H Le Mans Hybrid Hypercar

Дизайнерските екипи от LEGO Group и PEUGEOT Sport създадоха прецизна версия в мащаб 1:10 на хиперавтомобилa 9X8. Новият модел LEGO Technic вдъхва живот на очарованието, наречено 9X8. Той демонстрира стремежа на PEUGEOT към електрификация и олицетворява желанието за конкуренция на най-високо ниво. Електрическата 7-степенна трансмисия на хиперавтомобила със задвижване на четирите колела е възпроизведена в мащаб в този нов модел. Той се отличава още и с уникалните врати, хибридна задвижващата система с ниски емисии, окачването и елегантния профил. Фантастични детайли като V6 двигателя и светещите в тъмното светлинни елементи пресъздават тръпката от състезанието.

Говорейки за комплекта от 1775 части, Каспер Рене Хансен, дизайнер на LEGO Group казва:

Двете ни марки се обединиха, за да създадат продукт, който празнува една нова ера на хибридни състезания и инженерство. Пресъздаване на формите и детайлите на такива елегантна кола, чрез елементи на LEGO Technic, не беше лесно начинание, но за мен бе чест да работим толкова креативно с екипа на PEUGEOT Total Energies и се гордея, че заедно успяхме да построим истински хиперавтомобил под формата на LEGO Technic.

PEUGEOT Sport с LEGO Group започна през януари 2022 г., 5 месеца преди представянето на PEUGEOT 9X8. Една годинабе необходима се разработи напълно проект съвместно с техническите и дизайнерски екипи. Беше много важно и за двете марки да създадат модел, който е възможно най-реалистичен.

Най-новото попълнение към серията LEGO Technic е с дължина 50 см, широчина 22 см и над 13 см височина, в сглобен вид. Моделът на състезателна кола беше представен на първото състезание от календара на Световния шампионат на ФИА в Португалия. Следва реалната кола да се отправи към пистата за подготовка в дългоочакваното си появяване в 24-те часа на Льо Ман на 10-11 юни. Комплектът LEGO® Technic™ PEUGEOT 9X8 24H Le Mans Hybrid Hypercar ще бъде достъпен в магазините от 1 май тази година.