Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Леймер ще тества със Заубер в Абу Даби

Леймер ще тества със Заубер в Абу Даби

38
0
Фабио Леймер

Фабио Леймер ще кара Заубер в тестовете за млади пилоти след Гран при на Абу Даби от Формула 1 в края на настоящия сезон от сериите. Специално организираните изпитания, в които да се изпробват уменията на състезатели извън Гран при, ще са в рамките на три дни на пистата Яс Марина Бей. В два от тях зад волана ще е третият пилот на отбора Естебан Гутиерес, а 22-годишният му колега ще управлява автомобила в един от тях. Това ще е първо качване за Леймер в автомобил от F1. Тестът ще се проведе от 15 до 17 септември.

Доволни сме, че Фабио ще има тази възможност. Шансовете на младите пилоти в наши дни са изключително ограничени и винаги е вълнуващо да се наблюдава как те ще се справят със сложността на изпитанията от Формула 1 – коментира главният изпълнителен директор на Заубер Мониша Калтенборн.

Самият състезател е познат от сериите GP2 и GP2 Азия. Той призна, че е мечта за всеки млад пилот да кара във Формула 1 и сбъдването й е невероятно постижение.

Освен всичко останало не са много швейцарците, имали шанс да тестват за Заубер. Поради тази причина честта е още по-голяма, тъй като ще тренирам с швейцарски отбор. Нямам търпение за предизвикателството и искам да използвам възможността на благодаря на всички, които го направиха възможно – сподели още Леймер.