Начало Автомобили Лексъс LFA представен официално в Токио

Лексъс LFA представен официално в Токио

80
0

След десетки слухове и спекулации, Лексъс най-накрая представиха официално първия в историята си суперавтомобил. В момента той краси сцената на марката на автоизложението в Токио.

Под капака на новия Лексъс LFA има атмосферен бензинов V10 мотор с работен обем от 4,8 литра. Благодарение на конструкцията си, включваща алуминий, магнезий и титан, неговото тегло е по-ниско дори от това на стандартен V8 агрегат.

Мощността на този двигател е 560 к.с. и се постига при 8700 об/мин., а въртящият му момент достига 480 Нм, като 90% от него са достъпни още от 3700 об/мин. Мощта се предава на задните колела посредством 6-степенна ASG трансмисия и е достатъчна, за да може колата да достигне сто километра от място за 3,7 секунди и да развие максимална скорост от 325 км/ч.

Сухото тегло на LFA е 1480 килограма, а дължината му е 4,51 метра. За направата на купето е използвана карбоново подсилена пластмаса, а спирачките са карбоново-керамични. Задното крило пък се показва само след като колата надвиши определена скорост.

Нормално за този клас автомобили е интериорът да може да се индивидуализира според желанието на клиента и този автомобил не прави изключение в това.

Лексъс възнамеряват да направят само 500 бройки от LFA, като това ще се случи от декември 2010-та до декември 2012-та година, като горе-долу по средата на този период ще се появи и по-състезателно ориентирана версия на модела.

Цена все още не е обявена, но е почти сигурно, че тя ще надвишава 250 000 евро.

Ето го и първото видео, посветено на супер-спортния Лексъс LFA: