Начало Автомобили Лексъс пуснаха онлайн звуци, записани от новия LFA

Лексъс пуснаха онлайн звуци, записани от новия LFA

66
0

Лексъс стартираха онлайн звукова колекция със звуци, записани от новия супермодел на компанията – LFA.

Koлекцията включва звук от стартиране на двигателя на колата, както и такива, записани при ускорение, максимална скорост и връщане на предавки.

Лексъс твърдят, че специален екип се е занимавал само с акустиката на колата и е изучил звуците, които създава болид от Формула 1при максимални обороти, a после се е опитал максимално да доближи до тях и тези, които издават ауспусите на LFA, като според Лексъс нокой друг автомобил не произвежда подобни до тези звуци.

За да се постигне това, компанията е използвала „титаниев основен заглушител с двойна структура, която пропуска изгорелите газове според оборотите на двигателя“. Това значи, че когато двигателят работи с под 3000 об/мин, клапата на изпускателната система седи затворена, за да може звукът да не е натрапчив. И следователно когато оборотите станат повече от 3000, клапата се отваря и звукът става подобен на този, който издава кола от Ф1.

За да чуете записаните от Лексъс LFA звуци, трябва да посетите официалния уебсайт на модела. Някои от тях могат да се чуят и в това видео, посветено на колата: