Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Люис доволен от баланса, Ботас имал проблеми с него

Люис доволен от баланса, Ботас имал проблеми с него

47
0

Люис Хамилтън остана доволен от петъчните тренировки за Гран при на Китай. Пилотът на Мерцедес беше най-бърз и в двете сесии, като разликите във втората спрямо конкурентите бяха много малки. Той беше бърз както в една обиколка с малко гориво, така и в дълги серии с много бензин.

„Ферари са бързи, а Ред Бул също изглеждат много добре в дълги серии от обиколки, каза Хамилтън след края на деня. – Но е добре да видим, че всички времена в челото са много близки.

Това означава, че трябва да покажем най-доброто от себе си. Денят беше добър и премина по план. Направихме всички обиколки, от които се нуждаехме. Балансът на колата е добър, но имаме да доуточним някои настройки.”

Другият пилот на Мерцедес Валтери Ботас завърши втората тренировка на 3-а позиция, като бе само на 0.033 сек. Той обаче не бе доволен от баланса на колата, като по думите му тя е била бърза, но не и лесна за каране.

„Имахме проблеми с баланса, каза финландецът. – Променихме настройките за втората тренировка и видяхме, че времената се подобриха. Надявам се да направим още една стъпка напред утре. Изглежда, че битката с Ферари ще бъде изключително оспорвана в квалификацията и състезанието.”