Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Люис и Валтери окуражени от темпото в тренировките

Люис и Валтери окуражени от темпото в тренировките

60
0

Люис Хамилтън и Валтери Ботас останаха окуражени след представянето си в първите две свободни тренировки за Гран при на Бразилия.

Двамата заеха челните позиции и двете сесии, като и в двата случая първи бе британецът. В първата сесия авансът на Сребърните стрели пред конкурентите бе половин секунда, а във втората около 0.2-0.3 сек.

„Беше добър ден, каза Люис. – Бе вълнуваше да се върнем на трасе, на което колите са толкова много по-бързи спрямо миналия сезон. Изпробвахме колата в къси серии от обиколки и в дълги такива. За жалост гумите не издържаха много. В добра позиция сме, но мисля, че битката може да бъде много оспорвана.“

Ботас от своя страна заяви, че Мерцедес се намира в добра начална позиция, като отборът е направил аеротестове, с идеята да подобри някои неща по колата за следващия сезон. Валтери има шанс да се пребори с Фетел за 2-ото място в шампионата при пилотите.

„Имаме да анализираме данни след първите тренировки, каза Ботас. – Дългите и късите серии изглеждаха позитивно за нас и в двете сесии. Имахме малко затруднения да намерим правилните настройки за всеки завой. Но като цяло нещата са добре за нас.“