Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Люис: Имах повече скорост от Нико през целия уикенд

Люис: Имах повече скорост от Нико през целия уикенд

50
0

Люис Хамилтън смята, че е бил по-бърз от съотборника си Нико Розберг през целия уикенд, като е имал отговор на постоянно подобряващото се темпо на германеца. Разликата между двамата обаче бе малка във всички сесии.

В квалификацията тя се сви до 1-2 десети от секундата в полза на Хамилтън. Последният все пак успя да спечели полпозишъна с 0.102 сек аванс, въпреки че Розберг имаше минимална преднина след втория сектор.

„Чувствах се много удобно в квалификацията, както бях и през целия уикенд досега, заяви Люис след края на сесията. – Нико ставаше все по-бърз и по-бърз, но успявах да се справя с това през уикенда.

Това е едва вторият ми полпозишън тук в Бразилия. Това е трасе, на което съм имал трудности преди и съм много доволен да бъда най-отпред. Каквото и да е времето утре, работим здраво като отбор и ще дам всичко каквото имам.”

Розберг от своя страна заяви, че въпреки втората позиция днес, ще се бори за победата в състезанието, която ще му осигури титлата. „Разликите бяха много малки. Люис бе малко по-бърз в края, обясни Нико.

– Обиколката ми също беше добра, но не достатъчно бърза. Не ми достигна малко. Но както видяхме тази година, първата позиция не винаги е за пилота, който после печели състезанието. Затова съм оптимистично настроен за утре, защото искам да се опитам да спечеля състезанието.”

Запитан дали времето може да постави под заплаха шансовете му за титлата, той отговори, че гледа към състезанието и каквото и време да има – дъжд или суха писта, в Мерцедес имат страхотна кола при всякакви условия.