Начало Formula 1 News Люис: Колата ми е звяр, който нямам търпение да отприщя в Остин

Люис: Колата ми е звяр, който нямам търпение да отприщя в Остин

61
0
Люис Хамилтън

Шампионът Люис Хамилтън определи колата си Мерцедес като истински звяр, който той няма търпение да отприщи и в следващото състезание от сезона за Гран при на САЩ след 2 седмици.

Британецът спечели убедително отминалата надпревара в Япония, и ако стори това и в Остин, то той може да си осигури титлата 3 кръга преди края на сезона. За целта Фетел трябва да завърши 3-и или по-назад.

„Тимът ни се представи много силно през целия уикенд, каза Люис след успеха си на Сузука. – Страхотните първо и второ място показват колко силен е екипът ни. Това трасе е най-доброто в света. Всяка секунда от карането беше много забавна.

Не можех да се справям с гумите си по начина, по който исках. Затова трябваше да ги пазя повече. Всички хора от тима тук на пистата и тези във фабриката работиха толкова здраво, за да създадат този звяр. Трасето в Остин е добро за нас и нямам търпение да отприщя този звяр там.“

Ботас пък заяви, че в състезанието реално не е имал шанс да се бори с Люис, след като остана зад него на старта. „Мисля, че решителният момент беше в квалификацията вчера, когато се класирах 2-и, каза Валтери. – След старта останах 2-и и оттам знаех как ще се развие състезанието.

Знаех каква работа трябва да свърша днес. Тя беше да завършва 2-и и това и направих. В края в битката с Макс нямаше паника. Може и да е изглеждало, че тя е трудна, но имах достатъчна преднина. Имах блистеринг на гумите си, но това не беше сериозен проблем. Много пъти по време на състезанието можех да съхранявам двигателя.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter