Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Люис: Колата ми е звяр, който нямам търпение да отприщя в Остин

Люис: Колата ми е звяр, който нямам търпение да отприщя в Остин

132
0
Люис Хамилтън

Шампионът Люис Хамилтън определи колата си Мерцедес като истински звяр, който той няма търпение да отприщи и в следващото състезание от сезона за Гран при на САЩ след 2 седмици.

Британецът спечели убедително отминалата надпревара в Япония, и ако стори това и в Остин, то той може да си осигури титлата 3 кръга преди края на сезона. За целта Фетел трябва да завърши 3-и или по-назад.

„Тимът ни се представи много силно през целия уикенд, каза Люис след успеха си на Сузука. – Страхотните първо и второ място показват колко силен е екипът ни. Това трасе е най-доброто в света. Всяка секунда от карането беше много забавна.

Не можех да се справям с гумите си по начина, по който исках. Затова трябваше да ги пазя повече. Всички хора от тима тук на пистата и тези във фабриката работиха толкова здраво, за да създадат този звяр. Трасето в Остин е добро за нас и нямам търпение да отприщя този звяр там.“

Ботас пък заяви, че в състезанието реално не е имал шанс да се бори с Люис, след като остана зад него на старта. „Мисля, че решителният момент беше в квалификацията вчера, когато се класирах 2-и, каза Валтери. – След старта останах 2-и и оттам знаех как ще се развие състезанието.

Знаех каква работа трябва да свърша днес. Тя беше да завършва 2-и и това и направих. В края в битката с Макс нямаше паника. Може и да е изглеждало, че тя е трудна, но имах достатъчна преднина. Имах блистеринг на гумите си, но това не беше сериозен проблем. Много пъти по време на състезанието можех да съхранявам двигателя.