Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Люис: Направих разликата в последния сектор

Люис: Направих разликата в последния сектор

59
0

Люис Хамилтън заяви, че е натрупал аванса си спрямо Валтери Ботас и Себастиан Фетел в 3-ия сектор на пистата Яс Марина в Абу Даби< къето утре ще се проведе последния кръг от сезона.

Пилотът на Мерцедес ще стартира от първа позиция в състезанието, като само той и съотборникът му успяха да слязат под 1:35 мин за обиколка с гумите хиперсофт.

„Това е емоционален уикенд за мен, защото в него ще направя последната си обиколка с тази кола, каза Люис. – А аз съм толкова емоционално свързан с този автомобил. Толкова съм благодарен на механиците, които направиха този болид за мен. Привилегия е да работя с тях. Да постигнем такова ниво на представяне е специално чувство.

Никога не съм казвал, че съществува перфектната обиколка. Първата ми не беше страхотна, защото имаше движение на задницата настрани. Последният сектор беше мястото, където успях да натрупам преднината си. Валтери също свърши страхотна работа, Себастиан също.“

Ботас от своя страна обясни, че е направил грешка в последната си бърза обиколка в 3-ата част на квалификацията, което му е коствало възможността да се бори за първата позиция на старта. Той изостана от Хамилтън на 0.162 сек.

„Поздравления за Люис, който направи страхотна последна обиколка, каза финландецът. – След моя първи тур усещах, че мога много да се подобря, и че разликата между нас ще е по-малка. За последната ми смятам, че условията на трасето определено се подобриха и двамата успяхме да подобрим времената си. Неговата бе по-добра като цяло, а аз допусна малка грешка.“