Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Люис не се е опитвал да задържа Розберг, обяви Тото Волф

Люис не се е опитвал да задържа Розберг, обяви Тото Волф

30
0

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф отхвърли предположенията, че Люис Хамилтън нарочно се е опитвал да забави съотборника си Нико Розберг по време на Гран при на Унгария. След първите спирания в бокса Хамилтън намали темпото, като Розберг започна да се доближава до него, а отзад 3-ия Даниел Рикиардо намали значително разликата спрямо двамата.

Заради намаляването на скоростта Хамилтън получи предупреждение от бокса да вдигне темпото, тъй като в противен случай Нико ще получи правото първи да спре в бокс за вторите стопове, за да неутрализира евентуално заплахата от Даниел, ако последният опита по-ранен бокс. Хамилън сравнително бързо вдигна темпото, което позволи и на Розберг да настигне, като двамата увеличиха преднината си спрямо Рикиардо и завършиха първи и втори.

„Сигурен съм, че той (Люис) не се опитваше да забави Нико, каза Волф. – През целия уикенд обсъждахме с пилотите това, че те трябва да са много внимателни с гумите. Когато чуваш, че гумите може да не издържат, искаш да ги контролираш повече и да ги съхраниш. Те (пилотите) се справиха много добре в първия стинт с гумите суперсофт, а след това сложиха софт. Нямахме никакъв опит с тях.

Може би Хамилтън ги пазеше твърде много. Всичко беше под негов контрол. Той знаеше, че Нико е зад него, но не осъзнаваше, че останалите в колоната наближават бързо. Но за него нещата изглеждаха добре и затова той подходи спокойно в ситуацията. Люис беше много внимателен в пазенето на гумите, като това ни каза и той после.”