Начало Formula 1 News Люис очаква от Ферари да отговорят със силно представяне в САЩ

Люис очаква от Ферари да отговорят със силно представяне в САЩ

26
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън очаква сериозен отговор от страна на Ферари като представяне в предстоящата Гран при на САЩ.

Пилотът на Мерцедес може да спечели 5-ата си световна титла в Остин и да се изравни с легендата Фанджо ако вземе 8 или повече точки спрямо Себастиан Фетел. Британецът заяви, че не мисли за короната, а очаква сериозна борба с пилотите на Скудерията.

„В отбора ние не се фокусираме върху вероятностите, а върху това да сме сигурни, че ще постигнем целта си, каза британецът. – Има още 100 точки за печелене, а в шампионат като нашия никога не можеш да бъде сигурен какво ще се случи. Очакваме сериозен удар от Ферари този уикенд.

Определено не мисля как ще се чувствам ако спечеля титлата, защото имам работа за вършене, а и този подход само добавя повече напрежение. Съсредоточил съм се върху това да карам по най-добри начин за сезона досега и да подготвим колата на нивото, на което е необходимо. Ще бъде мокро през целия ден в петък и вероятно в събота. Затова уикендът ще бъде сложен.“

Хамилтън вече спечели веднъж титлата в Остин. Това стана през 2015 г., когато той взе 3-ата си корона и 2-а с Мерцедес, като победи в състезанието в битка с Нико Розберг при променливи условия в състезанието и много дъжд в тренировките и квалификацията.

Люис заяви още, че е 100% сигурен в това, че синът на Михаел Шумахер – Мик, ще влезе във Формула 1. Според британеца това ще се случи от части заради името му, но също така и заради добрата работа, която е свършил в европейската Формула 3, печелейки титлата.

„Очевидно той има много талант като баща си, както беше с Кеке и Нико Розберг, коментира Хамилтън. – Мисля, че идването на Мик ще бъде страхотно за спорта. Когато Фернандо има деца, съм сигурен че фамилията Алонсо ще бъде отново в F1.

За това кой е Хуан-Мануел Фанджо и за уникалните му постижения във Формула 1 четете в новия брой 220 на списание ClubS1

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter