Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Люис определи победата си като една от лесните

Люис определи победата си като една от лесните

41
0

Люис Хамилтън изненадващо заяви, че победата му в Гран при на Бразилия е била една от лесните в неговата кариера във F1. Британецът спечели при много тежки условия и дъжд на Интерлагос и то за първи път на тази писта.

Така той запази шансове за титлата преди последния кръг. Хамилтън вече има 52 успеха в кариерата си и това го изведе на второ място в класацията за най-много победи в историята на спорта. Той има една повече от Ален Прост, но далеч напред е Михаел Шумахер с 91.

„Аз просто си карах отпред. Когато вали обикновено е добър ден за мен, каза Хамилтън след финала. – Беше сложно за всички. Определено имаше условия за аквапланинг, който се случи на всеки един от пилотите. Но може би за мен това бе една от по-лесните победи в кариерата.

Общо взето беше много лесно състезание. Обикновено при дъжд тук е най-трудно, но честно казано нямах никакви завъртания и опасни моменти. Победата на Силвърстоун през 2008 г. бе по-трудна.“

Нико Розберг, който завърши втори с другия болид на Мерцедес, не бе разочарован от класирането си. То го остави в ролята на фаворит за титлата преди последния кръг в Абу Даби, където ще му е нужно да завърши 3-и.

„Люис свърши страхотна работа в тези много трудни условия, каза Розберг. – Нещата днес не се получиха по моя начин. Но мога да приема това. Стюардите взеха правилните решения по отношение на спиранията на състезанието. Условията бяха на лимита, но те ги оцениха точно.“