Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Люис: Събрах най-доброто в тази обиколка

Люис: Събрах най-доброто в тази обиколка

63
0

Люис Хамилтън заяви на пресконференцията след квалификацията в Бахрейн, че е успял да събере най-доброто от всичките си сектори в една бърза обиколка и така е постигнал полпозишъна за утрешното състезание. Британецът изпревари само с 0.077 сек съотборника си Нико Розберг, въпреки че допусна грешка в първия си бърз тур и бе едва 4-и в класирането след първите опити.

„Много съм доволен от тази обиколка, заяви Люис. – По време на тренировките и квалификациите обиколките ми не бяха перфектни. Нико беше с около 1 десета пред мен, но в края събрах всичко на едно място. Имаше повече напрежение в последната ми обиколка, защото в предишната излязох от пистата. И знаех, че трябва да подобря резултата си още повече спрямо предишната ми обиколка. За мой късмет успях и постигнах най-доброто от мен точно в последната обиколка.“

Британецът, който подобри рекорда на пистата с резултата си, заяви, че е невероятно да си помисли, че пилотите днес са по-бързи от ерата на колите с двигатели V10. Той обаче е наясно, че има още доста работа пред себе си, като е работил върху подобряването на стартовете си, след като потегли слабо в Австралия. „Важно е да направя добър старт. Спринтът до първия завой е дълъг“, допълни шампионът.