Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Люис: За мен оттук нататък нещата ще стават по-добри

Люис: За мен оттук нататък нещата ще стават по-добри

43
0

Люис Хамилтън заяви след първата си победа за сезона в Монако, че оттук нататък нещата за него ще стават само по-добри. Британецът победи в много драматично състезание, като се възползва от грешката на Ред Бул при последното спиране в бокса на Даниел Рикиардо, когато механиците му се забавиха много с намирането на сухите гуми суперсофт. С успеха Хамилтън намали аванса на лидера в шампионата Нико Розберг на 24 точки и се върна с пълна сила в битката за титлата.

„Радвам се, че най-после успях да спечеля този сезон, заяви Люис. – Денят се разви по начина, по който очаквах. Винаги съм се молел за ден като днешния. Беше лудо колко дълго останах на трасето с мокрите гуми. Те превъртаха и не знаехме колко дълго ще можем да ги използваме. Поздравления за Даниел. Той кара невероятно през целия уикенд. Той е един от най-добрите пилоти, срещу които съм се състезавал. Той трябва да е горд с карането си. Притискаше ме при рестартиранията на състезанията.

На въпрос относно ситуацията в шампионата, Хамилтън заяви, че изобщо не се е замислял за това, че е намалил значително преднината на съотборника си Розберг, която преди този кръг беше 43 точки. „От тук нататък няма как положението за мен да става по-лошо, ще става по-добро“, завърши британецът.