Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Либърти Медия подцени проблемите на F1, смята Хорнер

Либърти Медия подцени проблемите на F1, смята Хорнер

1057
0
Шон Брачес,Чейс Кери и Рос Браун
Шефовете на Либърти Медия Шон Брачес, Чейс Кери и Рос Браун; снимка ATP

Собствениците на Формула 1 от Либърти Медия са подценили проблемите на спорта. Това смята спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер. Американците вече повече от 2 години са собственици на F1, като според Хорнер в много и то важни отношения те не успели да подобрят шампионата.

В тази връзка наскоро се появи декларация на 15 от организаторите на състезания, в която те изразиха недоволството си от тяхната политика във все повече страни излъчването на надпреварите да е по платени телевизионни канали. Според тях то води до постоянното намаляване на зрителите по света.

Запитан дали Либърти Медия са подценили проблемите в F1 и това какви мерки трябва да бъдат взети, Хорнер каза: Абсолютно. Те може би си мислеха, че има един основен проблем, който лесно може да бъде решен. Оказа се, че е това е много по-трудно, отколкото те са си мислели.

В Либърти остават убедени, че спортът има потенциала да отиде на ново, по-високо ниво. И те лансират инициативи, като eSports, които са позитивни. Но фокусът в момента трябва да бъде върху съдържанието, което предлага F1. Можете да рекламирате един филм колкото си искате, но ако той не е интересен, хората няма да го гледат.“

Според Хорнер също така шефовете на спорта трябва да налагат промени и правила в спорта, каквито те смятат че са нужни. А не такива, с които да се опитват да направят всички отбори доволни и щастливи.