Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун напуска F1, Чейс Кери заема поста му

Екълстоун напуска F1, Чейс Кери заема поста му

57
0
Бърни Екълстоун

Бърни Екълстоун напуска Формула 1, потвърди самият той. Постът му на главен изпълнителен директор във Formula 1 Group вече ще заема Чейс Кери. През миналата година Кери бе назначен за председател на F1.

„Бях свален днес. Просто ме няма. Официално е. Вече не съм ръководител на компанията. Позицията ми е заета от Чейс Кери”, заяви Екълстоун пред немското издание Ауто Мотор унд Шпорт. „Сега позицията ми се изразява с някакъв американски термин. Нещо като почетен президент. Имам титла, въпреки че не знам какво точно означава.”

Очаква се Liberty Media да съобщи за промяната утре (вторник), както и да оповести назначенията на Рос Браун и Шон Брачес.

86-годишният Екълстоун допълни, че вследствие на така развилите се събития дните му в офиса „вече ще са много по-спокойни”.

„Може да посетя някоя надпревара в бъдеще. Все още имам много приятели във Формула 1, както и достатъчно пари, за да си позволя да отида на състезание”, каза още той.

Бърни не очаква също така да запази мястото си в Световния съвет за автомобилен спорт на ФИА. За това обаче трябва първо да разговаря с президента на федерацията Жан Тод.