Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Liberty Media трябваше да запази Екълстоун, смята Макс Мозли

Liberty Media трябваше да запази Екълстоун, смята Макс Мозли

68
0
Макс Мозли
снимка: Любомир Асенов

Бившият президент на ФИА Макс Мозли смята, че новите собственици на Формула 1 от Liberty Media е трябвало да запазят Бърни Екълстоун в управлението на спорта. Британският милиардер близо 40 години бе в управата на Гран при, като в последните години основната му функция бе да ръководи търговските права в F1. С идването на Liberty Media той бе освободен от поста, а мястото му бе заето от Чейс Кери. Мозли, който бе президент на централата от 1993 до 2009 г., смята, че премахването на Бърни е било грешка.

„Мисля, че ще е много трудно за Liberty, заяви Мозли пред ITV News. – Смятам, че Екълстоун бе брилянтен в сделките с промоутърите и организаторите. За някой нов човек, който идва сега, без да има всички лични връзки, може да е трудно. Ако зависеше от мен, бих го запазил да върши нещата, който демонстрира, че може да прави много добре. И да се концентрираме върху това, което не е направено. Като интерактивна телевизия, виртуална реалност, социалните медии, интернет и останалите неща.”

Мозли също така похвали новите собственици за решението да направят Рос Браун управляващ директор по спортните въпроси в спорта, като според него бившият технически директор на Бенетон, Ферари и Мерцедес е много важна фигура и е много ценна за F1. „Рос разбира напълно спорта и разбира какво трябва да бъде направено. Той има аналитичен ум от първа класа, заяви Мозли. – Браун е огромен коз за новите собственици, а спортната страна не е от нещата, с които Liberty трябва да се занимава.”