Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Liberty Media иска още едно състезание в САЩ

Liberty Media иска още едно състезание в САЩ

23
0

Новите собственици на Формула 1 от Liberty Media планират да въведат още едно състезание в САЩ, като с това ще бъде направен опит за повишаване на интереса към моторния спорт в тази част на света.

В последните 5 сезона пистата в Остин, Тексас приема Гран при на САЩ и има сравнително добър успех сред феновете, с изключение на състезанието през 2015 г., когато през целия уикенд валя силен дъжд.

По думите на новия изпълнителен директор Чейс Кери се очаква новото състезание в САЩ да бъде по улиците на Ню Йорк, Лос Анджелис, Маями или Лас Вегас.

Кери също така заяви, че Гран при на Великобритания ще остане в календара, въпреки неясното бъдеще на надпреварата. Собственикът на пистата Силвърстоун – Британският клуб на автомобилните пилоти (BRDC), обмисля възможността да се откаже от домакинство след 2019 г. заради постоянно покачващите се разходи.

„Ще имаме Гран при на Великобритания, каза Кери пред BBC. – Основата на спорта е в Западна Европа. Искаме той да се разрасне и да имаме добри взаимоотношения с нашите промоутъри. Търсим начини да направим събитията в F1 по-големи и по-добри.“