Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Liberty Media може да помогне за спасяването на Гран при на Великобритания

Liberty Media може да помогне за спасяването на Гран при на Великобритания

40
0

Новите собственици на Формула 1 – Liberty Media, може да помогнат за оставането на Гран при на Великобритания в календара в бъдеще. Това обявиха шефовете на състезанието, като поясниха, че се надяват и на помощ от страна на правителството на страната.

Наскоро стана ясно, че собственикът на пистата Силвърстоун – Британският клуб на автомобилните пилоти (BRDC), обмисля възможността да се откаже от домакинство на състезанието след 2019 г., използвайки клауза в договора си, който по принцип е до 2026 г. Причината е постоянно покачващите се разходи около домакинството на състезанието.

Според шефа на BRDC Джон Грант увеличаващото се влияние на Liberty Media в комерсиалните права на спорта може да бъде стъпка в посока на спасяването на състезанието.

„Няколко неща се случват в наша полза, каза Грант пред motorsport.com. – Предстоящата смяна на собствеността на Ф1 би трябвало да ни е от полза в средносрочен план. От Liberty изглежда искрено симпатизират на нашата гледна точка. Нуждаем се от ново балансиране на икономическото ни положение.”

Грант поясни, че дори BRDC да активира клаузата в договора си, това няма да означава задължително, че това ще е краят на Гран при на Великобритания. Освен това той добави, че по всяка вероятност финансова помощ от правителството няма да има, но е възможно да получи такава от други места.