Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Liberty Media постигна споразумение с инвеститори за закупуването на F1

Liberty Media постигна споразумение с инвеститори за закупуването на F1

66
0
grid girls,Формула 1

Liberty Media постигна споразумение с инвеститори, които да дадат 1.55 милиарда долара, за да може американската компания закупи изцяло пълния пакет акции на Формула 1. През септември тя се договори за закупуването на спорта от досегашния мажоритарен собственик CVC Capital Partners, като сделката трябва да е на стойност $8 милиарда.

Досега Liberty закупиха 19.1% от акциите, а вчера обявиха, че са постигнали договорка с нова група компании, които да спомогнат за цялостното извършване на сделката. Въпросните инвеститори са Coatue Management, the Shaw group, JANA Partners, Ruane, Cunniff & Goldfarb, Soroban Capital Partners, SPO Advisory, и Viking Global Investors.

Наскоро управляващият търговските права в спорта Бърни Екълстоун заяви, че не е сигурен дали сделката ще се осъществи. Но сега след обявената подкрепа това явно ще се случи. Според Liberty представител на CVC ще се присъедини към борда на директорите на новия собственик.

„Това е значителна стъпка към придобиването на F1 от Liberty Media и потвърждение, че бъдещето на спорта е ясно”, заяви босът на F1 Чейс Кери. Изпълнителният директор на Liberty Media Грег Мафей добави: „Развълнувани сме, че такъв впечатляващ списък от инвеститори ще участва в придобиването на Формула 1. Тази група споделя нашия ентусиазъм към спорта и вярата ни във възможността да се развиваме и да растем за доброто на феновете, отборите, спонсорите и акционерите.”