Начало Автомобили Лий Нобъл планира производството на суперкола с 650 к.с.

Лий Нобъл планира производството на суперкола с 650 к.с.

76
0

Лий Нобъл, човекът, който създаде компанията за спортни автомобили Нобъл и след това я напусна (преди три години), заяви пред изданието „Autocar“, че смята да представи нов суперавтомобил догодина.

Тя ще има средноразположен двигател и базовата й цена ще е около 70 000 британски лири, въпреки че дори и най-скъпите варианти няма да надминават 100 000 паунда.

Двигателят разбира се ще бъде бензинов, ще има осем цилиндъра, а мощността му ще достига от 400 до 650 конски сили, в зависимост от това „колко пари ще е готов да изхарчи клиентът“. С този помощта на този двигател и 6-степенна механична трансмисия на Грациано, този автомобил ще е способен да се ускори от 0 до 100 км/ч за около 3,5 секунди, тъй като теглото му няма да надвишава 1200 килограма.

Производството ще се осъществява в Порт Елизабет, Южна Африка, като на година от завода няма да излизат повече от сто екземпляра.

Всичко това звучи доста добре, така че сега ни очаква само да чакаме да се появят и първите снимки на новия суперавтомобил.