Начало Moto News Лин Джарвис: Вратите на Yamaha не са затворени за Роси

Лин Джарвис: Вратите на Yamaha не са затворени за Роси

66
0

Вратите на Yamaha не са затворени за Роси, каза шефа на заводския тим Лин Джарвис. Преди две години, когато Доктора си тръгна от Yamaha, като че ли изгори всички мостове за връщане обратно, някой в тима явно е подхвърлил възможността Валентино Роси да каро отново в тима.
Сега се носят слухове, че ще се върне в един от тимовете на Yamaha – заводския или сателитния, а може да направи и собствен сателитен отбор със спонсорството на Coca-Cola, като вземе на лизинг байк на Yamaha, който той дълги години разработваше. Джарвис коментира: Не знам какво става, но Валентино няма доверие в мотоциклета. Той е необикновен, екстраординарен пилот и много добре разбира как да подобри и да разработи мотоциклета. Но ако е недоволен от нещо, няма как да кара на максимума на възможностите си. Ако всичко продължи така, то това не е добре нито за него, нито за Ducati, нито за мотоспорта като цяло. Не съм мислил нищо, свързано с Роси за следващия сезон, защото Yamaha има по двама пилоти в заводския и в сателитния отбор. Ситуацията е доста сложна. Дали неговото завръщане е интересна възможност? Не затварям вратата, но ситуацията не е много реалистична. В същото време Роси изпълнява договора си с Ducati. Сезонът е дълъг и още има време, за да се обмисли и вземе решение.
Хорхе Лоренсо също няма нищо против връщането на Роси в отбора на Yamaha. Една от причините за напускането на Доктора от тима е желанието на шефовете да запазят Лоренсо, когато той започна да печели състезания. Тогава много се говореше за това, че Хорхе печели с машина, разработена от Роси. Лоренсо каза: Не бих възразил Роси да се върне. Аз работя за Yamaha и ако имаме още един бърз пилот, това ще увеличи шансовете ни за успех.
Роси отговори на испанеца: Много съм благодарен на Лоренсо, че в този труден момент той е единственият пилот, който ме уважава, както и преди. Много ценя това. Засега още е рано да се говори. Сега целта ми е да накарам Desmosedici да работи.