Начало Други Лин с добра скорост в тестовете на GP3, Сайнц мл. готов да...

Лин с добра скорост в тестовете на GP3, Сайнц мл. готов да се бори за титлата във FR3.5

42
0
Алекс Лин

Пилотите от младежкия екип на Ред Бул проведоха чудесна предсезонна подготовка и са готови за новите предизвикателства пред тях.

Програмата бе съкратена наполовина – в нея тази година участват само трима състезатели, като единственият останал от миналогодишната селекция е Карлос Сайнц младши. Заедно с шампиона във Формула Рено 2.0 Пиер Гали той ще се състезава тази година във Формула Рено 3.5. Към програмата се присъедини и Алекс Лин, като той ще кара в GP3.

Сайнц младши и Гали направиха два теста за световните серии, докато Лин оглави класирането в първите тренировки за своето първенство.

Не мога да се оплаквам – засмя се 20-годишният британец след чудесното си представяне с Карлин. – Честно казано, дори бях малко изненадан, тъй като никога преди това не бях карал колата и не знаех как ще се получат нещата. Подготвихме се колкото се може по-добре, с отбора прегледахме много неща: как искат да карам, какво трябва да извличам от колата и т.н.

Лин допълни, че все още предстои много работа, но поне засега той се чувства добре и смята, че се справя прилично със задачите си. Част от подготовката му е допълнителната фитнес работа – Алекс бе в специализирания център за диагностика и тренировки на Ред Бул, намиращ се в Талгау (близо до Залцбург). Заедно с него бе и Гали, като за 18-годишния французин това бе първо посещение. Той изкара и шест дни тестове с екипа си Арден на Моторланд Арагон и Херес.

За мен изпитанията бяха наистина интересни и положителни. Беше страхотно да съм в челото на подреждането сравнително постоянно – това ни показа, че колата е конкурентоспособна. Сега знаем, че е бърза поне в една обиколка, ще видим как ще се развият нещата в състезателна дистанция. Важно е да продължа да уча, за да използвам максималния потенциал на автомобила – заяви Гали.

Сайнц младши познава средата и шампионата, след като кара в няколко старта миналия сезон. 19-годишният испанец се вълнува и иска да се бори за титлата тази година с миналогодишните шампиони ДАМС:

Беше страхотно да съм най-бърз на Арагон и да подобря рекорда на трасето. На Херес също свършихме чудесна работа. Това трасе е чудесно а тестове. Ако успееш да настроиш там колата си, то тя ще върви както трябва и на повечето от останалите писти в календара.

Първият състезателен уикенд за Формула Рено 3.5 е в края на следващата седмица (12-13 април) на пистата Монца в Италия. GP3 започват да се състезават в началото на май (10-11 май) в Барселона, като дотогава имат още два тест (на Херес и Каталуния).