Начало Рали Льоб на път да вземе седма победа в Аржентина, Матон нареди на...

Льоб на път да вземе седма победа в Аржентина, Матон нареди на Хирвонен да не го гони

47
0
Себастиен Льоб

Себастиен Льоб ще стартира последния ден от рали Аржентина със 7,2 секунди аванс пред съотборника си в Ситроен Мико Хирвонен. Финландският пилот бе инструктиран да пази позицията си, което оставя французина необезпокояван в челото. В неделя предстоят 132,19 състезателни километра, 65,74 от които съставляват само една отсечка – Матадеро – Амбул.

Хирвонен водеше борба за победата през първата половина на вчерашния ден, когато спечели два етапа преди шефът на Ситроен Ив Матон да издаде заповедта да не гони съотборника си.

Желанието определено е да продължиш битката до финала, но трябва да мислиш за по-голямата картина, за ситуацията при конструкторите. В момента отборът се намира в страхотна позиция. Всичко може да се случи, но трябва да вървим стабилно и да не натискаме прекалено много – коментира Мико.

Льоб от своя страна сподели, че следобед малко е понамалил темпото, но е останал бърз и колата му работела добре.

Дани Сордо продължава да е трети, но вече на много голяма разлика зад състезателите на Ситроен.

Денят ни беше много зле. Изобщо не бях уверен. В точките съм и това е важно, но искам и да съм бърз – каза пилотът, който се състезава за Форд този уикенд.

На път да запише още един силен резултат е Мадс Остберг, докато Мартин Прокоп излезе пети зад него след отпадането на Насър ал-Атиа заради счупено окачване. Себастиен Ожие пък се пребори със съотборника си Андреас Микелсен и вече е шести, на 5 секунди пред шампиона от IRC. Тиери Нювил (който бе най-бърз в суперспециалния етап вечерта) е осми, следван от Петер Солберг (спечелил трите отсечки през втората половина от съботния ден) и Арминдо Араужо.

Състезателите на М-Спорт Евгени Новиков и От Танак се върнаха в надпреварата по Рали 2 и записаха стабилен прогрес през деня, адаптирайки се към тежките условия на трасето. Бившият пилот от Формула 1 Елисео Саласар пък е на път да запише класиране в топ 15 с Мини.